Blog

Bisila Bokoko, svjetski poznata poduzetnica, kroz objektiv ekipe Una Storia (FOTO)

Festival savremene žene 2019. ugostio je u Tuzli fenomenalne govornice iz čitavog svijeta. April je bio u znaku žena, a Grad na zrnu soli je bio domaćin svjetski poznatih imena iz raznih oblasti.

Jedna od njih je i Bisila Bokoko, međunarodno priznata poslovna žena koja je odlikovana mnogim priznanjima za uspješno vođenje kompanija od lokalnih do globalnih. Sedam godina je bila direktorica Španjolsko- američke gospodarske komore u New York-u. 2012. godine pokreće svoju konsultatntsku kompaniju BBES.

Napori ove uspješne žene osvojili su široko priznanje i doveli do dinamičnog uključivanja u EMPRETEC, program Ujedinjenih naroda koji podržava poduzetnice i poduzetnike. Bokoko je aktivno radila na programu pružanja podrške ženama poduzetnicama u nastojanjima da pokrenu svoje kompanije. Bisilinu stručnost koju njeguje prepoznali su i svjetski mediji poput Harper’s Bazaar, Black Enterprise, Huffington Post, Forbes i mnogi drugi.

Svi prisutni tokom Festivala imali su priliku slušati Bisilin izvanredan i motivirajući govor o njenom putu koji dokazuje da je zaista sve na ovom svijetu moguće. Publiku je brilijantnim emocijama podigla na noge i osigurala da je mnogi žele ponovno čuti na našim prostorima.

Sjana ekipa iz Una Storia je kroz svoj objektiv “odradila” fenomenalan photoshooting sa Bisilom koja je pozirala u Tuzli sa izvanrednim modelima naočara iz KYPERS-a.

“Bili smo toliko sretni prije nekoliko mjeseci. Posebna osoba. Posebna žena… ušla je u naš život. Trebao nam je samo jedan uzdah da shvatimo da je nevjerovatno iskustvo ispred nas. I bilo je. (Ona je) čista inspiracija!”, naveli su iz Una Storia. 

Ove fotografije pokazuju kako to izgleda kad se spoji predivna ličnost kao što je Bisila Bokoko, odlična ekipa profesionalaca iz Una Storia i sjajni modeli naočara iz KYPERS-a. Uživajte!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *